Bakkerij van Doorn bezorgt Coronaproof!

Bakkerij van Doorn bezorgt Coronaproof!

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Er wordt veel thuis gewerkt en het is niet altijd even fijn om boodschappen te doen. Dat begrijpen wij en daarom willen wij er graag voor zorgen dat u nog steeds kunt genieten van onze ambachtelijke producten. Daarom bieden wij u onze thuisbezorgd service aan. Via onze website kunt u uw boodschappen bestellen, deze worden dan op de door u aangegeven dag coronaproof bezorgd.

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staan hoog in het vaandel. Wij houden ons uiteraard aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM.

Wij zetten graag een stapje extra voor u zodat u nog steeds kunt genieten van onze ambachtelijke producten.De Pindakaaswinkel!

De Pindakaaswinkel!

Ken jij al de lekkerste pindakaas van Nederland? Geen toegevoegde suikers, geen palmolie maar kokosolie! Zoutarm en zelf gemaakt door de bazen van Pindakaaswinkel! Benieuwd naar onze smaken?

Neem een kijkje in onze winkels of bestel via onze webshop!

 Brood feiten

Brood feiten

Wij hebben een aantal leuke feitjes over brood op een rijtje gezet!

 1.     Gesneden brood was pas uitgevonden in 1928.
 2.     Brood is niet goed voor eenden.
 3.     Brood wordt sneller oud in de koelkast dan op kamertemperatuur.
 4.     Voor de gum werd uitgevonden, werd brood gebruikt om potlood uit te vegen.
 5.     Het zachte gedeelte van brood wordt ook wel ‘kruim’ genoemd.
 6.     In IJsland bestaat een brood die wordt bereid door het te begraven naast een warmwaterbron.
 7.     In 10 seconde kan er met een maaidorser genoeg tarwe worden geoogst voor 70 broden.
 8.     Boeren verdienen ongeveer 5 cent (of minder) aan elk brood die verkocht wordt.
 9.     Bijgeloof zegt dat het ongeluk brengt om je brood op zijn kop te leggen.
 10.   Volgens een Brits onderzoek eten meer mannen dan vrouwen eten brood.
 11.   Een Nederlander eet gemiddeld 45 kg brood per jaar.
 12.   Volkoren brood wordt het meest gegeten in Nederland.
 13.   Witbrood is niet ongezonder dan bruin brood, maar bevat vaak minder voedingsstoffen.
 14.   Brood is al eeuwenoud.
 15.   Breakfast staat voor het onderbreken van het vasten.
 16.   Ontbijt staat voor het beginnen met eten (ont = voorafgaand aan; bijt = eten).
 17.   De korst van brood ontstaat door de scheikundige reactie tussen suikers en eiwitten die optreed tijdens het bakken.

Hebben we nog een leuk feitje gemist? Stuur ons dan een berichtje!Maatregelen tegen corona broodnodig

Maatregelen tegen corona broodnodig

Bent u “helaas” genoodzaakt om thuis te blijven, of gaat u liever niet de deur uit? Wij komen graag uw broodbestelling bezorgen. De bestelling kan op een door u gewenst tijdstip aan de deur worden gehangen, of in de gang worden geplaatst. Betalen kan vooraf via ideal. Makkelijker kunnen we het niet maken.
Bestellen kan via webshop.bakkerijvandoorn.nl.

Mocht u 'gewoon' langs willen komen in een van onze winkels, vragen we u zoveel mogelijk contactloos via pin te betalen.

Bedankt voor de medewerking!

 

 

 Nachochilivlaai

Nachochilivlaai

Mark van Doorn en zijn team van bakkerij Van Doorn uit Schijndel hebben weken zitten broeden om opnieuw met iets unieks te komen. "Hij is lekker hartig en van het pepertje krijg je een kleine tinteling op je tong. Een lekker snacky."

 

Van het succesnummer de boerenkoolmetworstvlaai zijn er vorig jaar met de carnaval vijfduizend exemplaren over de toonbank gegaan. Mark van Doorn is realistisch als we hem vragen of de nachochilivlaai weer net zo'n succes gaat worden als die andere vlaai. "Laten we het hopen, maar ik verwacht van niet. Hoogstwaarschijnlijk gaan we dat niet meer evenaren, maar elk jaar met carnaval een unieke vlaai bedenken is nu een traditie geworden."

Kaas met een toefje bechamelsaus
De nachochilivlaai is kleiner dan de 'bkmw-vlaai' vertelt Mark, maar wel met veel meer ingrediënten. "De vlaai bestaat uit meerdere soorten kaas met een toefje bechamelsaus. Pit, passie en een kleine tinteling voor de tong komt voor rekening van de Jalapeñopeper. Verder bestaat de vulling uit echt lekker Brabants gehakt, maar er is ook een versie voor vegetariërs."

"Afgemaakt wordt de nachochilivlaai met nachochips", vervolgt Mark. "Met als slotstuk een toefje gesmolten kaas met wat stukjes paprika. Ja, ik zeg het nog maar een keer: een lekker snacky voor carnaval."

 

 

Lees meerWist je dat...

Wist je dat...

…je de dag echt met een ontbijt moet beginnen?

Ontbijten is hartstikke belangrijk! Je lichaam heeft het immers een nachtlang zonder eten moeten stellen. Daarom heb je direct na het opstaan voedsel nodig om goed te kunnen functioneren en presteren.

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je je overdag kunt concentreren, dat je darmen aan het werk worden gezet en dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat mensen die ontbijten vaker een goed gewicht hebben dan mensen die niet ontbijten. Na een voedzaam ontbijt is de verleiding kennelijk minder groot om in de loop van de dag teveel te snacken of te snoepen.Open dag, 3 november

Open dag, 3 november

Kom kijken, ruiken en lekker smullen!

Elke dag kunt u smullen van ons bijzonder lekker brood en gebak, maar wilt u niet eens graag weten hoe het allemaal gemaakt wordt? Kom dan tussen 11.00 en 16.00 uur naar onze bakkerij tijdens de Open Dag op zondag 3 november 2019. U krijgt een uitgebreide rondleiding en een voucher met twee leuke acties die u kunt inwisselen in 1 van onze 6 winkels.

 

Gratis voucher voor elke bezoeker!Sinterklaas

Sinterklaas

Voor Sinterklaas hebben we diverse producten!

Bekijk onze producten hier:

Sinterklaas Producten

 Wist je dat?

Wist je dat?

Oude boterhammen beslist niet hoeven te worden weggegooid?

In blokjes gesneden met een paar druppels olijfolie en eventueel wat kruiden erover worden het onder de grill of in de koekenpan de lekkerste croutons. Ook is oudbrood prima te gebruiken om er wentelteefjes of paneermeel van te maken.Wist je dat?

Wist je dat?

Brood circa 50% van de jodiuminname van de gemiddelde Nederlander verzorgt?

Jodium is belangrijk voor een goede werking van de schildklier, maar zit niet in veel van de voedingsmiddelen die wij in Nederland regelmatig eten. Bakkers Gebruiken daarom sinds 1943 op verzoek van het ministerie van volksgezondheid speciaal bakkerszout, waaraan jodium is toegevoegd. Om voldoende jodium binnen te krijgen, is het dus belangrijk om genoeg brood te eten. Voor volwassenen geldt dat zes à zeven sneetjes per dag voldoende is.