Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk

Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk

Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk

Desembrood

Brood moet naar vroeger smaken, niet naar gisteren!

Steeds meer mensen kiezen voor desembrood. Ze eten bewust en willen een puur, eerlijk en gezond brood. Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk. Wij maken desembrood met veelal biologische grondstoffen en een unieke desemcultuur. U herkent het aan ons kwaliteitslogo.

Langer houdbaar brood zonder gist

Brood, daar zit wat in. Kent u hem nog? In desembrood zitten bepaalde ingrediënten juist níet! Het deeg rijst bijvoorbeeld niet door gist, maar door desem. Dit is een natuurlijke gisting van tarwemeel en water. Verder zitten er geen e-nummers, lactose en bakkersvet in ons desembrood. Het is bovendien langer houdbaar.

Desembrood met onze eigen desemcultuur

Onze bakker Mark van Doorn heeft les gehad van François Brandt. Samen met deze wereldkampioen heeft hij een eigen desemcultuur (het moederdeeg) ontwikkeld. Dankzij die desemcultuur en ons unieke recept heeft ons desembrood een eigen identiteit die niet te kopiëren is.

De geschiedenis van desem

Desembrood bestaat al sinds 1700 voor Christus. Het is naar verluidt bij toeval ontdekt door de Egyptenaren. Ze bakten een beslag van tarwemeel (desem) dat te lang had gestaan en daardoor was verzuurd. Het resultaat was erg lekker. Sindsdien wordt desem gebruikt om die heerlijke desembroden te bakken.

Echt desembrood herkennen

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde heeft in september 2013 nog laten zien dat lang niet elk desembrood met echte desem wordt gemaakt. Desembrood van Bakkerij van Doorn wordt gemaakt met echte desem en niet met smaakstoffen of andere trucjes. U herkent ons desembrood aan het Original Van Doorn’s Desem Quality logo!

Voordelen van ons heerlijke desembrood

  • Geschikt voor iedereen met een allergie voor melkproducten
  • Vrij van dierlijke vetten en e-nummers
  • Meer calcium en ijzer
  • Desembrood is ongeveer 6 dagen houdbaar
  • De volle broodsmaak blijft lang behouden
  • Gemaakt met biologische ingrediënten

 


Speltbrood zonder tarwe

Spelt is een primitieve graansoort met meer eiwit dan tarwe

Speltbrood

Speltbrood zonder tarwe en boordevol bouwstoffen!

Speltbrood is bezig om traditioneel tarwe- of volkorenbrood van de troon te stoten. Het wordt gemaakt zonder tarwe en bevat meer gezonde bouwstoffen dan traditioneel brood. Daarnaast is speltbrood natuurlijk ook gewoon hartstikke lekker!

Wat is speltbrood?

Speltbrood wordt gemaakt met spelt, een primitieve graansoort die veel meer eiwitten bevat dan normale tarwe. Speltbrood bevat ook de nodige complexe B vitaminen en onverzadigde vetzuren. Verder zit het vol langzame koolhydraten. Hierdoor blijft uw suikerspiegel evenwichtiger en heeft u minder snel een hongergevoel.

Authentiek recept

Wij bakken ons heerlijke speltbrood volgens een authentiek recept met 100% spelt. Daarmee maken we een voedzaam en lekker brood waar u elke dag van kunt genieten. U bent verzekerd van een echt speltbrood dat gemaakt is met echt speltgraan en speltmeel.

Voordelen van speltbrood van Bakkerij van Doorn

  •          Veel gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten
  •          Rijk aan gezonde aminozuren (voor hormonen die u vrolijk maken!)
  •          Speltbrood is iets makkelijker te verteren
  •          Het veroorzaakt minder pieken in uw suikerspiegel: minder hongergevoel

 


Nougatine

Nougatine

 

Ons nougatientje is bekroond met goud!

Nougatinetaart

Nougatinetaart: heerlijke combinatie van schuim en slagroom

Het recept voor onze nougatinetaart is het best bewaarde geheim binnen onze bakkerij. Slechts 3 mensen binnen Bakkerij van Doorn kennen het unieke recept voor onze nougatinetaart. Elke dag komen mensen van heinde en verre om dit bijzondere gebak te proeven.

Koud het lekkerst

Nougatinetaart smaakt het best als hij net ontdooid is. U bewaart de taart in de diepvries en laat hem ontdooien voor u hem serveert. Zeker weten dat onze nougatinetaart meer dan smakelijk wordt ontvangen door uw gasten. De nougatinetaart van Bakkerij van Doorn is een graag geziene gast op verjaardagen, jubilea en andere feestelijke gelegenheden.

Ruim 60 jaar onze specialiteit

Het recept voor onze nougatinetaart is per toeval ontstaan rond 1950, net na de oorlog. Door gebrek aan grondstoffen moesten onze bakkers roeien met de riemen die ze hadden om toch schuim te maken. Door te experimenteren is ons recept ontstaan en dankzij de goede reacties heeft niemand hier tot op heden iets aan durven veranderen.

Het best bewaarde geheim van Bakkerij van Doorn

De juiste verhouding van ingrediënten zorgt voor de smaak en structuur van onze nougatinetaart. Iedere dag maken we mensen blij met ons best bewaarde geheim. Onze nougatinetaart is écht anders dan die van andere bakkers. Kom hem proeven!

Ons nougatientje is bekroond met goud!

Nougatientje van Bakkerij van Doorn verdient Gouden Bekroning

Nougatientje van Bakkerij van Doorn is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkerij van Doorn mag de titel de komende 6 maanden voeren.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen,  wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De lat ligt hoog
Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. Nougatientje van Bakkerij van Doorn en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl.

Direct bestellen