Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk

Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk

Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk

Desembrood

Brood moet naar vroeger smaken, niet naar gisteren!

Steeds meer mensen kiezen voor desembrood. Ze eten bewust en willen een puur, eerlijk en gezond brood. Desembrood wordt ambachtelijk gebakken en smaakt heerlijk. Wij maken desembrood met veelal biologische grondstoffen en een unieke desemcultuur. U herkent het aan ons kwaliteitslogo.

Langer houdbaar brood zonder gist

Brood, daar zit wat in. Kent u hem nog? In desembrood zitten bepaalde ingrediënten juist níet! Het deeg rijst bijvoorbeeld niet door gist, maar door desem. Dit is een natuurlijke gisting van tarwemeel en water. Verder zitten er geen e-nummers, lactose en bakkersvet in ons desembrood. Het is bovendien langer houdbaar.

Desembrood met onze eigen desemcultuur

Onze bakker Mark van Doorn heeft les gehad van François Brandt. Samen met deze wereldkampioen heeft hij een eigen desemcultuur (het moederdeeg) ontwikkeld. Dankzij die desemcultuur en ons unieke recept heeft ons desembrood een eigen identiteit die niet te kopiëren is.

De geschiedenis van desem

Desembrood bestaat al sinds 1700 voor Christus. Het is naar verluidt bij toeval ontdekt door de Egyptenaren. Ze bakten een beslag van tarwemeel (desem) dat te lang had gestaan en daardoor was verzuurd. Het resultaat was erg lekker. Sindsdien wordt desem gebruikt om die heerlijke desembroden te bakken.

Echt desembrood herkennen

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde heeft in september 2013 nog laten zien dat lang niet elk desembrood met echte desem wordt gemaakt. Desembrood van Bakkerij van Doorn wordt gemaakt met echte desem en niet met smaakstoffen of andere trucjes. U herkent ons desembrood aan het Original Van Doorn’s Desem Quality logo!

Voordelen van ons heerlijke desembrood

  • Geschikt voor iedereen met een allergie voor melkproducten
  • Vrij van dierlijke vetten en e-nummers
  • Meer calcium en ijzer
  • Desembrood is ongeveer 6 dagen houdbaar
  • De volle broodsmaak blijft lang behouden
  • Gemaakt met biologische ingrediënten